Leer jouw kinderen spelenderwijs
de surinaamse & antilliaanse taal!

Dit zijn de meest populaire producten

Deze ouders gingen jou voor😀

5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Partners waarmee wij samenwerken

Onze partners

0 +
Tevreden klanten
0
Verkooppunten
0
Talen
0
Edities
Kinderen met verschillende afkomsten die speelkaarten

Oprichter en trotse moeder: Amparo van Tholl

Over Pikin Fu Gado

Hoi hoi, Mijn naam is Amparo van Tholl. Ik ben een 32-jarige moeder van Surinaamse afkomst en heb een dochter van 4 jaar. Zelf houd ik ervan om mijn dochter op een speelse manier dingen aan te leren. Het is voor mij heel belangrijk dat mijn taal en cultuur wordt doorgegeven aan mijn kinderen.

Nog niet zo lang geleden was het namelijk een taboe om Sranan of Sranantongo, letterlijk ‘Surinaamse taal’, te spreken. Dit werd als respectloos gezien en is een voorbeeld van hoe de koloniale overheersing nog lange tijd voelbaar aanwezig bleef in Suriname. Tegenwoordig wordt de taal steeds meer geaccepteerd in Suriname en door de Surinaamse Nederlanders.

Waar ik tegenaanliep is dat er geen educatieve spellen verkrijgbaar waren om de Surinaamse taal te leren. Hierdoor kreeg ik de ingeving om hier wat mee te doen. Ik begon eerst spellen te ontwikkelen voor mijn dochter, maar kwam er al gauw achter dat er veel meer behoefte aan is. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik educatieve spellen ben gaan ontwikkelen voor kinderen met ouders van surinaamse en antilliaanse afkomst!