Over ons

Pikin Fu Gado (kind van God) is tot stand gekomen door het gebrek aan leerzame en educatieve spelletjes in het Surinaams. Er zijn tal van spelletjes om een ‘vreemde taal’ te leren maar niet voor het leren van de Surinaamse taal. Hier moest verandering in komen. Zo gezegd, zo gedaan. Nog niet zo lang geleden was het namelijk een taboe om Sranan of Sranantongo, letterlijk ‘Surinaamse taal’, te spreken. Dit werd als respectloos gezien en is een voorbeeld van hoe de koloniale overheersing nog lange tijd voelbaar aanwezig bleef in Suriname. Tegenwoordig wordt de taal steeds meer geaccepteerd in Suriname en door de Surinaamse Nederlanders. Het stigma van ‘slaventaal’ lijkt nu te verdwijnen.

Pikin Fu Gado maakt educatieve spelletjes om op een speelse manier de Surinaamse taal snel onder de knie te krijgen waardoor leren leuk wordt (abi prisiri fu leri).

Wil je graag jouw kind(eren) Sranan leren? Dan is het verstandig om daar vroeg mee te beginnen. Met de speel- en leerkaarten van Pikin Fu Gado leer je makkelijk en snel de Surinaamse taal en wordt nieuwe woordjes leren een feest! Bestel jouw speelkaarten hier.

P.S. Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram!